Fejléc
Árnyék
 
Múzeumpedagógiai foglalkozások kisiskolások számára
Elválasztás


Szeretettel invitáljuk az alsó tagozatos osztályokat közös múzeumi játékra! A foglalkozások időtartama 60 perc, melyek keretében a gyerekek a kiállított játéktárgyakon keresztül kooperatívan, az élménypedagógia módszereivel ismerkedhetnek a múlt századi polgári életmóddal. A kiállítás bebarangolása után lehetőség nyílik a szabad játékra is -- izgalmas, autentikus játékszerekkel.

Választható foglalkozásaink:

Utazás térben és időben (1--4. osztály)
Bécs és Buda között postakocsi szállítja az előkelő hölgyeket. Az utazóládák nagyokat koppannak a csomagtérben, a menetszél pedig majd’ lefújja fejükről a kalapot. Egyszerre csak hangos vonatfütty szeli át a levegőt...

Babaház (1--4. osztály) (vak és látássérült gyermekek számára is kérhető)
Nagy a sürgés-forgás a szalonban. A hölgyek társalognak, zongoráznak, az urak kártyáznak, olvasnak. A gyerekszobából csilingelő kacagás és vidám zsivaj hallatszik. A gyerekek épp a nevelőnővel játszanak. Nemsokára az étkezőben gyűlik össze a család, hogy elfogyasszák a teát és a süteményt.

Törékeny játékok töretlen sikere (1--4. osztály)
Fanni és Georgina közeli barátnők. Délutánonként együtt teáznak apró porcelán csészécskéikből, vázáikban törékeny virágok illatoznak, miközben lábuknál víg porcelán kiskutyák kergetőznek.

Papírszínház (1--4. osztály)
Édesmama este színházba igyekszik. No, nem ám az Operába! A szalonba készül, ahol a gyerekek mutatják be a Grimm testvérek Hamupipőkéjét -- a papírszínházban.

Fémcsodák (3--4. osztály)
Lidike konyhájában készül az ebéd. Micsoda zenebona! Lábosok és tepsik csörögnek, a habverő a fémedény pereméhez koccan, a kanalak csengő-bongó táncot lejtenek a damasztabroszon. Érdemes szétnéznünk, milyen anyagok vesznek minket körül!

Vonalvarázsló (3--4. osztály)
Réber László játékos grafikái megelevenednek és alkotásra buzdítanak. Izgalmas fogalmazás vagy rajz óráknak adhat otthont a Réber-kiállítás, ahol mesét írunk és illusztrálunk, felfedezünk és olvasunk.


Bejelentkezés: Molnár Júlia múzeumpedagógusnál Tel.: 06-22-202-601 E-mail: hetedhetmuzped@szekesfehervar.hu

A foglalkozás és a belépő ára: 300 Ft/fő + 350 Ft/fő = 650 Ft/fő; 4 alkalmas bérlet: 1500 Ft/fő


© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish