Fejléc
Árnyék
 
Hírek
Elválasztás

Ingyenes tárlatvezetések

December 4., 11., 18., keddenként 17.00--18.00: Ingyenes tárlatvezetés a Vonalba zárt történetek című állandó Réber László-tárlatban Gärtner Petra művészettörténésszel, a kiállítás kurátorával a Réber-teremben (Fehérvári Advent 2018).


bővebben >>

Elválasztás

Folytatódik a Hetedhét Réber!


Fotó: Múzeum (Gärtner Petra, a tárlat kurátora és az egyik kis látogató)

Novemberben Örkény István egyperces novelláiról -- melyek ötven éve, 1968-ban jelentek meg először -- és az azokhoz kötődő Réber-illusztrációkról Pádár Eszter irodalomtörténész értekezik; decemberben inkább gyermekeknek szóló programok lesznek: mesés fantáziajáték, bábelőadás, kreatív kézműves-foglalkozás; a felnőtteknek pedig előre meghirdetett tárlatvezetések
Bokros Judit: Tovább folytatódik a fehérvári "Hetedhét Réber!", Még két érdekes program, feol.hu, kultúra, 2018. 10. 20., szo. 7.30 [nyomtatásban: FMH, Fókusz 181020, szo., 7. o.]


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógiai foglalkozások a Hetedhét Játékmúzeumban

A 2018/19-es tanévben is szeretettel várja Hetedhét Játékmúzeum az óvodás és általános iskolás csoportokat.
Megújult kínálatunkból sokféle tematikus foglalkozás választható kicsiknek és nagyoknak. Foglalkozásaink középpontjában a játék áll, a gyűjteményen keresztül mesébe ágyazottan, játékosan, élményszerű, kooperatív módszerekkel ismerkedünk a múlt századi életmóddal. A foglalkozásokat mese és itt-ott felcsendülő énekszó színesíti, s lehetőség nyílik izgalmas, autentikus játékszerek kipróbálására is. A Játék­­­­mú­­­­ze­­­­um­­­­ban eltöltött idő tartalmas kikapcsolódás lehet kirándulások alkalmával illetve óvodai foglakozás, iskolai tanóra keretében is. A foglalkozások időtartama: 60 perc. Árak: óvodásoknak: 300 Ft/fő, általános iskolásoknak: 300 + 250 = 550 Ft/fő. 4 alkalomra szóló bérlet: óvodásoknak: 900 Ft/fő, iskolásoknak: 1900 Ft/fő. A foglalkozásokon való részvételre keddtől csütörtökig van lehetőség. Várjuk akár napközis csoportok jelentkezését is a délutáni órákra. A négyalkalmas bérletek a Szent István Király Múzeum valamennyi kiállítóhelyén felhasználhatóak. Bejelentkezés, további információ: Molnár Júlia múzeumpedagógusnál (Tel.: 06-70-400-89-98).
ÚJDONSÁG! Az idei tanévtől a 2018 májusában újranyílt állandó Réber László-kiállítás is várja az óvodás és iskolás csoportokat! Ha már voltak a Moskovszky-gyűjteményben és most kipróbálnának valami újat, a Réber-kiállítás Önöknek való! Óvodások számára a mese és a szerepjáték kerül előtérbe, iskolások pedig izgalmas olvasás, fogalmazás és rajz órákat tölthetnek el a múzeumban Réber-illusztrálta mesekönyveket böngészve. Várjuk Önöket idén is szeretettel!bővebben >>

Elválasztás

Családi Foglalkoztató Bőröndök

A Hetedhét Játékékmúzeum szeretettel várja a családokat legújabb programcsomagjával, a Családi Foglalkoztató Bőröndökkel, amik négy témakörben kívánnak tartalmas kikapcsolódást a látogatóknak!


bővebben >>

Elválasztás

Általános tárlatvezetés a Réber-kiállításban


Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A Hetedhét Játékmúzeum kínálata új tárlatvezetéssel bővült! A Moskovszky-gyűjtemény 3 választató témája után mostantól kérhető a megújult Réber-kiállításhoz is vezetés. A kiállítást Gärtner Petra, a tárlat kurátora mutatja be, előzetes bejelentkezés után, előre egyeztetett időpontban. Tárlatvezetés ára: 4000 Ft/csoport. Létszám: 10--30 főig. Bejelentkezés: 06-22/202-601


bővebben >>

Elválasztás

Kapható a "Rejtély a babaházban" társasjáték


Egy ismertető (9'04" -- hasznos lehet, ha valakinek ez hiányzik, hogy eldöntse, érdemes-e beruháznia erre a játékra): a téma sugallata ellenére a Rejtély a babaházban nem csak gyermekjáték, felnőttek is megtalálják benne a fejtörőt, az izgalmat és a szórakozást. Családi programnak optimális! Kapható online és offline játékboltokban, a kiadó, a Piatnik weboldalán, és a Hetedhét Játékmúzeumban is.

bővebben >>

Elválasztás

Vonalba zárt történetek


Megnyitó: 2018. május 18-án, pénteken 16 órakor a Hetedhét Játékmúzeumban (Hiemer-ház, Székesfehérvár, Oskola u. 2--4.). Köszöntőt mond: Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere és Widengard Krisztina, Réber László lánya. A kiállítást megnyitja: Tettamanti Béla Munkácsy-díjas karikaturista, grafikus. Megtekinthető: keddtől vasárnapig, 10--18 óráig.


bővebben >>

Elválasztás

Kulturális játszóterek. Óvodások fejlesztése játékmúzeumi módszerekkel


A székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeum az EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt európai uniós projekt mintaprojektjének keretében olyan módszertanilag megalapozott anyagot dolgozott ki (az óvodapedagógusok számára a múzeumi tanulásról szóló tapasztalati tudás: a kézzelfogható élmény tananyagként felhasználható múzeumpedagógiai mintafoglalkozás), amely támogatja a múzeumszocializációt. A foglalkozásokon Székesfehérvári Gyöngyvirág Óvoda nagycsoportosai vesznek részt. Mentorált múzeumunk a Martonvásári Óvodatörténeti Gyűjtemény, a martonvásári foglalkozáson a Martonvásári Brunszvik Teréz Óvoda nagycsoportosai vesznek részt. A promóvideókat Deák Balázs és Tar Károly (HírBeleBumm Kreatív Kommunikáció) készítette. A székesfehérvári promóvideó (4'29"); a martonvásári promóvideó (1'52").


bővebben >>

Elválasztás

Projektzáró


A Hetedhét Játékmúzeum a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeummal együttműködésben az EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című mintaprojekt keretében olyan módszertanilag megalapozott anyagot dolgozott ki, mely amellett, hogy támogatja a múzeumszocializációt és a generációk közti kommunikációs szakadék csökkentését, érzékenyítésül szolgál a pedagógushallgatók (és pedagógusok) számára is.


bővebben >>

Elválasztás

Játékgyűjteményi adatbázis


Mintaprojektünk, az EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt európai uniós projekt mintaprojektjének keretében fejlesztett új Játékgyűjteményi adatbázisunk.
bővebben >>

Elválasztás

Kulturális játszóterek


Fejér Tamás: Ovisok a múzeumban -- Közös projektbe kezdett az ELTE a SZIKM -- Hetedhét Játékmúzeum, http://www.szekesfehervar.hu/, Kultúra, 2017.09.20., sze. 13.21 (Fotó: Molnár Artúr)
A múzeumszocializációt segítő projekten dolgozik közösen a Hetedhét Játékmúzeum és az ELTE Tanító- és Óvóképző kara. A cél, hogy az óvodásokból múzeumszerető és értő felnőttek váljanak. Ma konzultációs nappal kezdték a közös munkát a Játékmúzeumban.

Mintaprojektünk, az EFOP-3.3.3.-VEKOP-16-2016-00001 azonosítószámú "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című kiemelt európai uniós projekt mintaprojektje.


bővebben >>

Elválasztás

A játék fiatalít!


A Hetedhét Játékmúzeumban minden hónap első szombatja társasjátékos nap.
Ha jegyvásárláskor jelzi, hogy szeretné kipróbálni a múzeum saját társasjátékát, fiatalítunk - felnőtt helyett diák, diák helyett gyermek kategóriába kerül.
A Rejtély a babaházban társasjáték 4-8 fővel játszható, izgalmas családi játék, amely a múzeum tárgyainak felhasználásával készült. Nyolcéves kortól önállóan is játszható. Társasjátékos napjainkon játékmesterek segítik az eligazodást a szabályokban.
(Felnőtt belépő 700 Ft, diák 350 Ft, gyermek ingyenes)


bővebben >>

Elválasztás
Elválasztás

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish