Fejléc
Árnyék
 
Hetedhét Fesztivál -- május 28. és 29.
Elválasztás

https://www.facebook.com/hetedhetmuzeum/photos/a.251656168266729/4933459690086330/
2022. május 28. (szombat) és 29. (vasárnap): Hetedhét Játékfesztivál, Székesfehérvár, Belváros
Május utolsó hétvégéjén újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a Hetedhét Játékfesztivál május 28--29-én várja a családokat, hogy kicsik és nagyok közösen élvezzék az önfeledt játék örömét. Lesz persze Hétpróba is, amelynek témája idén a család, és akad egy kis kalamajka is, amelyre a gyerekeknek kell megoldást találniuk. A színpadon igényes bábműsorok és koncertek szórakoztatják a közönséget, mókáznak a gólyalábasok, az utcai játékelemek között pedig régi ismerősökkel és újdonságokkal is találkozhatnak a fesztivál látogatói, akik kézműveskedhetnek is a két nap során.
május 28. (szombat)
9.30 Szárnyas Sárkányok -- gólyalábas felvonulás
10.00 Megnyitó
10.10 A halhatatlanság országa -- Fabók Mancsi Bábszínháza
11.00 "Egy utca só" -- a Tűzmadarak cirkusz csoport előadása
13.30 A sárkány és az ördög -- a Kámfor Zenés Bábszínház előadása
15.00 Játékos, zenés, családi program az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeivel
16.45 Az Aranybullácska kreatív pályázat eredményhirdetése
17.00 Tücsöklakodalom -- Szarka Gyula (Ghymes) és zenekara koncertje

május 29., vasárnap
10.00 Grim/m/aszok -- Figurina Animációs Műhely előadása
11.15 Gólyalábas móka, Langaléta módra -- Langaléta Garabonciások
13.00 Mazsola -- a Csodamalom Bábszínház előadása
15.00 Brumi Bandi Band -- családi koncert
16.45 A mi Játékfesztiválunk pályázat eredményhirdetése
17.00 Kolompos együttes -- családi koncert


Utcai játékelemek:
- Artistkids -- művészeti foglalkozás gyerekeknek
- Batyu Színház -- játék cirkuszi kellékekkel (csak vasárnap)
- Gördülő Energia -- rendhagyó fizikaóra mindkét napon 15.30-tól a Hiemer-ház foglalkoztatójában (bejárat a Jókai utca felől)
- Heper mesejátéktér -- Óperenciás-tenger, Tündérkert, Sárkányvár
- Kádár Ferkó Fotószínháza
- Levendula – kézműves foglalkozások
- Magyar Hagyo­mányőrző Faművesek -- alkotótevékenység, mesterségek parkja és szerszámki­állítás
- Mimuido, a mindenrekellő -- improvizatív pantomim-performansz Szar­ka Fedor Guidóval (csak szombat)
- Molyolda -- régmúlt játékaink (csak szombat)
- Paprika Jancsi Csúzlizdája (csak szombat)
- Tintaló Társulás -- Tintaló Cirkusz
- TUDOR -- táblajátékok mindenkinek
- Vitéz László bábjáték-automata (csak vasárnap)
- Zuggo Ládavasút és más játékok


mindkét napon:
Hétpróba a belvárosban és a Hetedhét Játékmúzeumban 10.00--18.00 között. A játék lebonyolításában a Szabad Színház társulata és az ELTE-TÓK hallgatói segí­tik a szervezőket.

Hozd el a kedvenc játékodat!
Legyél Te is gyűjtője a Hetedhét Játékmúzeum évről évre gyarapodó virtuális já­tékgyűjteményének: hozd magaddal kedvencedet a Hetedhét Játékfesztiválra, meséld el a hozzá kapcsolódó legszebb élményedet, és engedd meg, hogy lefo­tózzunk vele!

Hétbolha játékcserebere
Hozd el régi, megunt játékodat, hogy új gazdára találhasson! Cserébe vigyél haza helyette egy másikat, vagy válassz egy kedves, puha textiljátékot, amit a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek saját kézzel és csupa szeretettel! Az össze­gyűlt játékokat idén az Igazgyöngy Alapítvány számára ajánljuk fel.


Kapcsolódó programok:
Mesés kertek
Idén ismét gyermek kertépítő versenyt rendeznek a Zichy ligetben: az előre elkészített ágyásokban megvalósított fantáziakertek témáját közismert mesékből meríthetik a város óvodáiból jelentkezett csapatok, akik a pedagógusok, szülők segítségével való­sítják meg elképzeléseiket. A kiskertek -- amelyekben a növények mellett csak termé­szetes anyagokat lehet felhasználni -- május 27., pénteken kerülnek ki a ligetbe, ahol a Játékfesztivál idején, és további két héten át lehet majd ezeket megcsodálni.

Gyermekrajz-kiállítás az Igazgyöngy Alapítvány diákjainak munkáiból
Negyedszer láthatók Székesfehérváron a hátrányos helyzetű gyerekek tehetséggon­dozásával, személyiségfejlesztésével foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulóinak munkái. A szívet és lelket melengető, gyönyö­rű rajzokból idén is az Európa Klub rendez kiállítást, a megnyitó május 27-én, pén­teken 15 órakor lesz. A kiállított alkotások a Játékfesztivál ideje alatt 10.00--18.00 óra között tekinthetők meg a Fő utca 3. szám alatt, a Márványudvarban található klubhe­lyiségben. A tárlat június 18-ig tart nyitva.A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.
Részletes program: https://fehervariprogram.hu/hetedhet-jatekfesztival-2022/
Hetedhét Játékfesztivál. FTV, 2022.05.16., h. 15.34
Május utolsó hétvégéjén újra a gyerekeké lesz a fehérvári belváros: a Hetedhét Játékfesztivál május 28–29-én várja a családokat, hogy kicsik és nagyok közösen élvezzék az önfeledt játék örömét.


Kecskés Zoltán: Mesebeli birodalom várja a gyerekeket Székesfehérvár főterén. Hetedhét Játékfesztivál, feol.hu, 2022. 05. 16., h.

Jön a nagymama és vele a Hetedhét Játékfesztivál május utolsó hétvégéjén. szekesfehervar.hu, Kultúra, 2022.05.23., h. 7.28

Egy hét múlva: Hetedhét Játékfesztivál! [Lesz persze Hétpróba is, amelynek témája idén a család, és akad egy kis kalamajka is, amelyre a gyerekeknek kell megoldást találniuk. A színpadon igényes bábműsorok és koncertek szórakoztatják a közönséget, mókáznak a gólyalábasok, az utcai játékelemek között pedig régi ismerősökkel és újdonságokkal is találkozhatnak a fesztivál látogatói, akik kézműveskedhetnek is a két nap során.]
Részletes program


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish