Fejléc
Árnyék
 
Hírek
Elválasztás

Múzeumok Éjszakája a Deák Gyűjteményben


2018. június 23-án, szombaton: Múzeumok Éjszakája
DEÁK GYŰJTEMÉNY (Székesfehérvár, Oskola u. 10.) Nyitva: 14.00--24.00
18.00 Az "Alkossunk közösen!" programon belül a családoknak lehetősége nyílik a különböző anyagok, technikák megismerésére és családonként egy közös alkotás elkészítésére.
19.00 Gyermekábrázolások a XX. századi magyar festészetben -- Révész Emese művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanárának Családi fotók -- festőművész fotográfusok -- Farkas Zsuzsa művészet- és fotótörténész, a MNG munkatársának előadása
20.00 Szűcs Erzsébet művészettörténész tárlatvezetése a "Hóbortos ultramodernek" a Műkertben című kiállításban
21.00 Oláh Dezső Trió -- Reflection of Béla Bartók's Six romanian folk dances. A koncerten Bartók Béla "Román népi táncok" című, eredetileg zongorára íródott művének dob, bőgő, zongora adaptációját hallhatja a közönség. A mű hat tánctételből áll, melyeknek karakterét megőrizve, improvizációk hangzanak el a tételek között. A trió tagjai: Oláh Dezső (zongora), Pecek Lakatos András (dob), Oláh Péter (bőgő).


bővebben >>

Elválasztás

Színlabirintus


A nyári kaland keretében a gyermekek megtapasztalják az önfeledt alkotás örömét, megismerkednek különböző művészeti eszközök használatával (grafit, akvarell, pasztell, szén, agyag, gipsz), megélik az egymásra és önmagukra figyelést. A résztvevőknek tízórait, meleg ebédet, uzsonnát, friss gyümölcsöt, fagylaltot, innivalót biztosítunk.
Helyszín: Szent István Király Múzeum, Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény (Székesfehérvár, Oskola u. 10.)
1. turnus: július 2--6.
2. turnus: július 9--13.
A foglalkozásokat hétfőtől péntekig 7.30-tól 16.30-ig tartjuk.
Ár: 22 000 Ft/fő, testvérkedvezménnyel 18 000 Ft/fő.
Szakmai vezetők: Novák Edith képző- és iparművész, művészetterapeuta, és Szűts Angéla múzeumpedagógus.
Jelentkezés: szuts.angela@szikm.hu, deak.balazs@szikm.hu, novakedith@gmail.com


bővebben >>

Elválasztás

Felhívás


A Szent István Király Múzeum Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával Fehérvár Szalon 2018 címmel képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítást rendez a Barokk Év keretében 2018. június 28. és szeptember 23. között a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.
A szervezők az idei Fehérvár Szalont a barokk jegyében hirdetik meg: a művek szellemiségükben vagy formavilágukban a barokk tematikát idézzék meg. A pályázat nyilvános: minden Fehérvárhoz kötődő alkotó pályázhat. A szervezők örömmel veszik fiatal, kísérletező, illetve kiállításokon ritkábban szereplő alkotók jelentkezését is. Egy-egy művész 2 db különálló alkotást vagy egy két részből álló munkát adhat be, melynek terjedelme nem haladhatja meg a 1,5 négyzetmétert, vagy térbeli tárgy esetén az 1 köbmétert. A legfeljebb 2 éve készült, fehérvári önálló vagy csoportos tárlaton még be nem mutatott alkotásokat, kérjük kiállításra kész állapotban átadni! A kiállításon való bemutatásról és a díjak odaítéléséről független szakmai zsűri dönt.
A beadás helyszíne: a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületének első emelete.
A beadás ideje: 2018. június 20--21., szerda és csütörtök 10--18 óráig.
A kizsűrizett műveket az alkotó köteles 2018. június 27-én, szerdán 10--18 óra között elszállítani.
A kiállítás ünnepélyes megnyitására és a díjak átadására 2018. június 28-án, csütörtökön 17 órakor kerül sor.
A kiállítás 2018. szeptember 23-ig tekinthető meg szerdától vasárnapig 10--18 óráig.
További információ Deák Balázs kulturális szervező kollégánktól kérhető a +36-70-866-6839-es telefonon, valamint e-mailen.


bővebben >>

Elválasztás

50%-os kedvezmény fehérvári lakcímkártyával

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése az alábbi határozatot hozta: A székesfehérvári lakcímet igazoló hatósági igazolvány bemutatásával a Szent István Király Múzeum mindenkor hatályos díjszabásában megállapított teljes árú belépőjegyek 50%-ának megfelelő kedvezménnyel látogathatók az állandó és időszaki kiállítások a vonatkozó jogszabályban meghatározott díjmentes vagy az 50%-nál nagyobb mértékű kedvezményre jogosító látogatás esetei kivételével. Székesfehérvári lakcímet igazoló hatósági igazolvánnyal nem rendelkező személyek a Múzeum mindenkor hatályos díjszabásában megállapított teljes árú belépőjegyek megvásárlásával látogathatják az állandó és időszaki kiállításokat a vonatkozó jogszabályban meghatározott díjmentes vagy kedvezményre jogosító látogatás esetei kivételével. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 130/2018. (III.9.) számú határozata Forrás


bővebben >>

Elválasztás

Projektterem

A Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény Projektterme a hajdani Pán Imre emlékszobából lett átalakítva, 2015. nyarán pedig egy olyan jelentős művész életmű-kiállításával debütált, mint El Kazovszkij. A Project Room további célja, hogy a Deák Gyűjtemény XX. századi gyűjteménye mellett a kortárs művészettel is megismertethesse a látogatókat egy-egy ma élő és alkotó művész vagy művészcsoport műveinek tematikus bemutatásával. /Hermann Júlia/


bővebben >>

Elválasztás

A Diák--Deák Galériáról


A Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény 2014 októbere óta új kiállítási lehetőséget biztosít a székesfehérvári diákoknak. Az elmúlt nyolc hónap alatt négy iskolát hívtunk meg és kettő pályázatot hirdettünk. Mindkét pályázatunkra a kiállíthatónál sokkal több mű érkezett, így válogatás után a legjobb pályamunkákat állítottuk ki és díjaztuk is.


bővebben >>

Elválasztás

Interaktív, 360°-os panorámaképVIII. terem: Deák Dénes Emlékszoba
(2013. november 8-tól 2016. szeptember 11-ig)

Fotó: Kiss László

http://360szekesfehervar.hu


bővebben >>

Elválasztás

kortárs DVD videótár

A Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény kortárs DVD videótára

Kedves Látogatónk!
A Városi Képtár régóta szerette volna megmutatni azokat a kortárs videómunkákat, melyek gyűjteményében vannak.
Ezentúl lehetőség van ezen alkotásoknak helyben megtekintésére, lejátszásra, ezen a kis videóállomáson.
A filmeket és technikai segítséget a lejátszáshoz a II-es teremben található pultnál (bejárat) kérhet kollégáinktól.
Jelenleg az alábbi művészek/csoportok alkotásait tekintheti meg: Csontó Lajos; Ferenczy Zsolt; Háy Ágnes; Hegedűs 2 László; Hipocaloric Group; Mesterházy Katalin; Szirtes János; Vincze Ottó
Jó szórakozást kívánunk!


A videótár a TÁMOP-3.2.8/B-08-2009-0018 / "Múzeumok Mindenkinek Program -- Múzeumok oktatási és képzési szerepének erősítése" című projekt keretein belül valósult meg.


bővebben >>

Elválasztás

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish