Fejléc
Árnyék
 
Múzeumpedagógia
Elválasztás

Múzeumpedagógiai ajánló középiskolásoknak

A Szent István Király Múzeum, Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény "Hogyan működünk együtt?" című 90 perces foglalkozása alatt a diákok megismerkednek a Deák Gyűjtemény anyagával, majd közösen alkotnak.
Voltál már olyan helyzetben, hogy valakivel együtt kellett dolgoznod, de nem tudtad, hogy mit vállalj, meddig tart a te területed, mit kéne megbeszélni és mi az, amit önállóan is csinálhatsz?
A közös alkotás során egy a cél, de azt, hogy hogyan juttok el odáig, most nem beszélhetitek meg. Akkor mit lehet tenni? Figyelni! Figyelni magadat, figyelni a társadat és egymásra hangolódva elkészíteni a közös alkotást.
Mi kell ahhoz, hogy együtt tudjunk dolgozni? Hogyan ment ez szavak nélkül? Mi zavart és mi okozott örömöt? Mire lett volna szükséged a közös munka során? Ezt mind megbeszéljük a foglalkozás végén.
Bejelentkezés, információ: Szűts Angéla (+36 70/4530548) e-mail
Várjuk szeretettel a középiskolás diákokat foglalkozásainkra!


bővebben >>

Elválasztás

Virágom, virágom

"Virágom, virágom" -- A virágcsendéletekről, a tavaszi virágokról és az anyák napjáról szól az óvodások számára készült legújabb múzeumpedagógiai foglalkozás a Városi Képtárban.
A Deák-gyűjteményben található virágok felfedezése után a foglalkoztatóban szabadon festik meg saját virágaikat a gyerekek.
Mit tegyünk, ha nincs zöld festékünk? Még ezt is megoldották a hozzánk látogató Hétpettyes óvoda nagycsoportosai.
Örömmel osztunk meg egyet az elkészült alkotásokból, és köszönjük a Vendégkönyvbe írt sorokat.


bővebben >>

Elválasztás

Víz, víz, tiszta víz... -- új múzeumpedagógiai foglalkozás

Új múzeumpedagógiai foglalkozás készült óvodások számára a Víz világnapja alkalmából "Víz, víz, tiszta víz..." címmel a Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény ben. A víz világnapján, március 22-én vett részt rajta az első óvodás csoport, akik a Mese - Vár óvodából érkeztek. A Gyűjtemény festményei által inspirálva készítették el az óvodások csodaszép alkotásaikat.


bővebben >>

Elválasztás

Adj élményt születésnapra!

Örömmel értesítem Önöket, hogy új lehetőség nyílik a múzeum kedvelői számára! Gyermeke, unokája szeret rajzolni, festeni, agyagozni, akkor jöjjenek el hozzánk a Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény képzőművészeti foglalkozásaira. Múzeumpedagógiai foglalkozásaink családok számára is nyitva állnak. Családias légkörben fedezzék fel kiállítóhelyünk varázslatos hangulatát és alkosson együtt szerettével! Ajánlott létszám: 2--6 fő. Minden korosztályt szeretettel várunk és 5 éves kortól ajánljuk. A kinyomtatható születésnapi ajándék kártyát múzeumpedagógusunkkal való egyeztetés után e-mailben továbbítjuk. Foglalkozásainkról bővebben: https://static.szikm.hu/articles/0/65/deak_kiallitohely_.jpg?v=P-e Helyszín: Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény (Székesfehérvár, Oskola utca 10.) A foglalkozáson való részvételhez bejelentkezés és védettségi igazolvány szükséges, hogy biztosítani tudjuk az egészségügyi ajánlásokat. A foglalkozás ára a belépőjegy felett 300 Ft múzeumpedagógiai díjat tartalmaz. Időpont: hétfőtől péntekig 8-tól 16 óráig. Bejelentkezés: Szabóné Szüts Angéla (+36 70/453 0548)


bővebben >>

Elválasztás

múzeumpedagógiai foglalkozások

Szeretettel várjuk a családokat, kis csoportokat, szakköröket a Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény múzeumpedagógiai foglalkozásaira maximum 6 fő részvételével. Foglalkozásainkon lehetőség van művészeti technikák kipróbálására. Időtartamának hossza igény szerint alakítható egy-másfél órásra a kért alkotási folyamathoz igazítva, amin belül lehetőség van agyagozásra, festésre, por- és olajpasztell technika kipróbálására. Minden korosztályt szeretettel várunk és 5 éves kortól ajánljuk. Bővebb információ: https://static.szikm.hu/articles/0/65/deak_kiallitohely_.jpg?v=P-e A nagysikerű unoka és nagyszülő festészeti foglalkozásunk "Mint a mesében" címmel, továbbra is kérhető. Helyszín: Városi Képtár -- Deák Gyűjtemény (Székesfehérvár, Oskola utca 10.) A foglalkozáson való részvételhez bejelentkezés és védettségi igazolvány szükséges, hogy biztosítani tudjuk az egészségügyi ajánlásokat. A foglalkozás ára a belépőjegy felett 300 Ft múzeumpedagógiai díjat tartalmaz. Időpont: hétfőtől péntekig 8-tól 16 óráig. Bejelentkezés: Szabóné Szüts Angéla (+36 70/453 0548)


bővebben >>

Elválasztás
Elválasztás

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish