Fejléc
Árnyék
 
Múzeumpedagógia
Elválasztás

tematikus múzeumpedagógiai foglalkozások -- Réber-tárlat

Szeretettel várja a Hetedhét Játékmúzeum az óvodásokat, iskolás osztályokat, csoportokat tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásaira. Réber László Vonalba zárt történetek című kiállításában a gyerekek játékos tevékenységeken keresztül ismerkedhetnek meg a művész grafikáival.


bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógia -- alsós 2023/24

Szeretettel várja idén is a Hetedhét Játékmúzeum az iskolás osztályokat, csoportokat tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásaira. A múlt századi polgári életmódot és játékokat bemutató Moskovszky-gyűjteményt a gyerekek játékos tevékenységeken keresztül ismerhetik meg. Az autentikus játékszerekkel való játék során igazi időutazásban lehet részük.bővebben >>

Elválasztás

Múzeumpedagógia -- óvoda 2023/24

Szeretettel várjuk az óvodás csoportokat idén is a Hetedhét Játékmúzeum múzeumpedagógiai foglalkozásaira, melyek alkalmával a kiállított tárgyak megelevenednek. A gyerekek mesés történettel átszőtt játékos tevékenységeken keresztül ismerkedhetnek meg a múlt századi polgári életmódot és játékokat bemutató kultúrával. A foglalkozások végén igazi időutazásban lehet részük az autentikus játékszerekkel, szabad játék keretében.
bővebben >>

Elválasztás

Mese a falon -- múzeumpedagógiai foglalkozás

"...A papírhölgyecske táncosnő volt; két karját kitárta, egyik lábát pedig olyan magasra nyújtotta, hogy az ólomkatona nem is látta, és azt gondolta, hogy féllábú, mint ő maga. ..."
A Grimm fivérek és Andersen csodálatos meséinek világa lépten-nyomon felfedezhető a múzeumban. Ezúttal Andersen klasszikus meséjét a falra varázsoljuk egy diavetítő segítségével. A múzeumpedagógiai foglalkozás során a gyermekek kipróbálhatnak néhány optikai játékot: megfigyelhetik a praxinoszkópot, pörgethetnek taumatrópokat, és belenézhetnek a tarkabarka kaleidoszkópba is.
A foglalkozás címe: Mese a falon
A foglalkozás időtartama: 60 perc
Bejelentkezés, további információ: Varga Dóra múzeumpedagógusnál (70/661-9984 vagy varga.dora@szikm.hu)
A foglalkozásokon való részvételre keddtől péntekig van lehetőség.
bővebben >>

Elválasztás

AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish