Fejléc
Árnyék
 
Jó modor minden élethelyzetben. dr. Fábri Anna irodalom- és művelődéstörténész előadása (A társas viselkedés szabályai a boldog békeidőkben -- Játék Szalon ismeretterjesztő előadás)
Elválasztás

2023. október 3., kedd 17.00:
Jó modor minden élethelyzetben.
A társas viselkedés szabályai a boldog békeidőkben
.
dr. Fábri Anna irodalom- és művelődéstörténész előadása
Játék Szalon ismeretterjesztő előadás
(tudomány könnyedén - egy csésze tea mellett)
a Hetedhét Játékmúzeum -- Moskovszky és Réber Gyűjteményben.

A rendezvény sajtónyilvános, a belépés ingyenes.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
Idén októberben ismét megrendezzük népszerű programunkat, a Játék Szalont, ahol egy finom csésze teát kortyolgatva dr. Fábri Anna irodalom- és művelődéstörténész előadását hallgathatjuk meg.
Egy manapság meglehetősen elterjedt vélemény szerint a mindennapokban nincs szükség a hagyományos udvariassági szabályokra, viselkedési előírásokra. Felesleges terheket és kötöttségeket jelentenek, ugyanakkor jelentős részük hátterében korszerűtlen, sőt egyenesen hibás ember- és társadalomkép húzódik meg. Fábri Anna előadása nem vitázik ezekkel a véleményekkel, hanem bemutatja azokat az illemszabály-rendszereket, amelyek egyfajta viselkedési KRESZ-ként irányították és könnyítették meg nagyszüleink, dédszüleink "közlekedését" az élet minden területén. Egyszersmind felvázolja azokat az eszményeket, értékeket és társadalmi igényeket, amelyek e szabályokat alakították és életben tartották.
AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish