Fejléc
Árnyék
 
Ez állati! (Tárlatvezetés) (Játékállatok a Moskovszky-gyűjteményben)
Elválasztás


2017. október 4., (az Állatok Világnapján) sze. 17 óra: Ez állati! -- Játékállatok a Moskovszky-gyűjteményben (Ingyenes tematikus tárlatvezetés dr. Nagy Veronika muzeológus vezetésével) a Hetedhét Játékgyűjteményben (Székesfehérvár, Oskola u. 2--4.)

A Moskovszky-gyűjteményben nem csak a csodaszép porcelán babák kapnak helyet. Számos állatfigura is felfedezhető a vitrinekben. Az egészen apró bronz figuráktól a nagy fa hintalovon át az ölelni való Teddy mackóig. De vajon mi a történetük? Mit képviseltek régen? Hogyan alakultak át a tipikus fiús lovas játékfigurák napjainkra a lányok kedvencévé és mi a kapcsolat egy játék mackó és Theodore Roosevelt amerikai elnök között? Ezekre és még számos érdekességre kapunk választ az október 4-én tartandó ingyenes tárlatvezetésen.
Mindenkit sok szeretettel és játékos kedvvel várunk!
Figyelem: A tárlatvezetés felnőtteknek szól, élvezhetősége miatt előzetes bejelentkezés szükséges. A tárlatvezetésen maximum 25 főt tudunk fogadni.


Tárlatvezetés az Állatok Világnapján, Fehérvár TV, 2017.10.05., csüt. 12.49
Az Állatok Világnapja alkalmából tartottak ingyenes tárlatvezetést a Hetedhét játékmúzeumban. A teddy mackókról, a hintalovakról és azok történetéről hallhattak előadást az érdeklődők.

Gábor Gina: Rendhagyó tárlatvezetés felnőtteknek, a Hetedhét Játékmúzeumban, feol.hu, kiállítás, 2017. 10. 04., sze. 22.37 [=FMH, 2017. 10. 5.]
A játékállatok éppen olyan fontosak a gyerekek életében, akárcsak a babák.
AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish