Fejléc
Árnyék
 
5 Egry-mű vendégszerepel Veszprémben
Elválasztás

Balatoni nyaralás alatt a szellemi, lelki felfrissüléshez remek választás a Balaton festőjeként emlegetett Egry József munkásságát, művészi kiteljesedését bemutató tárlat Veszprémben.
Az idei Európa Kulturális Fővárosában látható kiállítás a művész születésének 140. évfordulójára emlékezik. A Laczkó Dezső Múzeumban nyílt kiállítás fókuszpontjában Egry érett korszaka áll. A Deák Gyűjteményből kölcsönzött öt mű a már kiforrott stílusát reprezentálja a tárlaton. Azt a sajátos balatoni atmoszférát, amely időtlen nyugalmával lengi körül a helyiek, halászok, turisták alakjait. Egry József munkásságát annak teljességében lehet most megnézni a városban, a Várgalériában az első világháború előtti művészi útkeresése mutatkozik be.
Az Egry József 140 -- Balaton, Szicília, Nevri című kiállítás 2023. október 29-ig tekinthető meg a Királynék Városában.
https://www.facebook.com/SzentIstvanKiralyMuzeum/posts/pfbid0nudqkb7m3hGf7okfymjrd5LLVJKPd3c66YNbDXBCgGPjNQVtDRXMorz6GiLdXXBsl
Budai Kriszta: "Tiszta, festői líra" -- Egry József-tárlatok Veszprémben. kultúra.hu, Art&Design, 2023.07.06., csüt.
Két kiállítás is nyílt a napokban Veszprémben a Balaton festőjének képeiből. A Várgalériában a Távol a frázisoktól című tárlat Egry József fiatalkori műveit, útkeresésének állomásait mutatja be, míg a frissen felújított Laczkó Dezső Múzeumban Egry 140 címmel válogatást láthatunk festményeiből.
Megnyílt az Egry József 140 – Balaton, Szicília, Nervi kiállítás a megújult Laczkó Dezső Múzeumban. kultura.hu, Art&Design, 2023.06.23., p.

[MTI / KULTURA.HU] Egry József kiállításával nyit a megújult Laczkó Dezső Múzeum. kultúra.hu, Program, 2023.06.08., csüt.

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish