Fejléc
Árnyék
 
Ziffer Sándor a műkereskedelemben (vetített képes előadás)
Elválasztás


A Szent István Király Múzeum tisztelettel meghívja önt, családját és barátait
2020. január 22-én, szerdán 17 órára Martos Gábor műkereskedelmi szakíró
Ziffer Sándor a műkereskedelemben c. vetített képes előadására
a Deák Gyűjteménybe (Székesfehérvár, Oskola utca 10.).
A Van, aki marad... című Ziffer-kiállításhoz kapcsolódva lesz egy előadás CSAKIS és KIZÁRÓLAG arról, hogy hogyan szerepeltek az elmúlt években, illetve hogyan szerepelnek ma Ziffer Sándor munkái a műkereskedelmi piacon, azon belül is mindenekelőtt a nyilvános árveréseken. Bemutatjuk leütési árainak alakulását; külföldön -- Romániában/Erdélyben, illetve Nyugat-Európában -- és persze főleg itthon legdrágábban elkelt munkáit; hogy hogyan viszonyulnak ezek más nagybányai festők alkotásainak aukciós áraihoz; illetve lesz szó általánosabban arról is, hogy mi befolyásolja egy-egy művész munkáinak műkereskedelmi szereplését, árainak alakulását, piaci sikereit vagy kudarcait.


Martos Gábor PhD
műkereskedelmi szakíró 2000 óta foglalkozik a műkereskedelem elméleti kérdéseivel; több száz cikket írt hazai és külföldi lapokba; 2011-ben az ELTE Filozófiatudományi Doktori iskolájában -- Magyarországon elsőként -- doktori fokozatot szerzett a témában. 2013-ban jelent meg Műkereskedelem -- Egy cápa ára című kötete, 2014-ben A tőzsdeügynök képei -- Egy ismeretlen magyar műgyűjtő és kollekciójának története című könyve, 2018-ban pedig "Ilyet én is tudok" -- Sokmilliós művek kalapács alatt című kötetében az absztrakt/nonfiguratív művészet szereplésének aspektusából elemezte a világ és Magyarország műkereskedelmi piacát. A CCA -- Kortárs Műgyűjtő Akadémia állandó előadója; a papageno.hu kulturális weboldalon Senki többet? cím alatt rendszeresen jelennek meg blogbejegyzései a világ és Magyarország műkereskedelmének érdekességeiről.


https://www.szekesfehervar.hu/ziffer-sandor-a-mukereskedelemben-martos-gabor-eloadasa-a-keptarbanhttps://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=news_9_14065
https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=event_20177_0


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish