Fejléc
Árnyék
 
Adventi Koncert 2015/2.
Elválasztás

2015. december 6-án, vasárnap 15.30 órakor: Fuego Latino
A zenekar műsorán megtalálható néhány népszerű Jazz Standard ám túlnyomó részben saját szerzemények hallhatók egy fellépés alkalmával. A szövegek angol, olasz, francia, magyar, német nyelven íródtak. A zenei műfajok között szintén széles a választék, hiszen latin, blues, swing, funk stílusok szintén megtalálhatók, természetesen ízléses összeállításban.
A zenekar tagjai: A szövegeket Szalai Csilla míg a zenét Rechner Csaba írja. Muck Ferenc pedig legendás virtuóz szaxofonjátékával színezi ki a dalokat.

Egy kis zenehallgatás:
https://www.youtube.com/watch?v=zwF158Fq8fc&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=nhZhi6dfqvo
https://www.youtube.com/watch?v=42CRuGEH5v8

www.fuegolatino.hu

Muck Ferenc - szaxofon
1982-ben elvégezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klarinét szakát és a jazz tanszak szaxofon szakát is, majd a Locomotiv GT, a Hungária, a Tankcsapda, és még számtalan előadó lemezein közreműködött. 1989-ig tagja volt a Rockszínháznak. 1986-tól három éven keresztül Pege Aladár együttesében játszott, valamint szólistaként több neves külföldi fesztiválon lépett fel. 1990-ben eMeRTon díjat kapott. 1992-ben a Besenyő Blues Band-del sikeresen szerepelt a táncdalfesztiválon, 1991-től a RABB szaxofonosa volt. Játszott a Djabe együttesben is.
Születési év: 1956
Végzettség, szakképzettség:
1982 Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, klarinét szak
Jazz tanszak szaxofon

Tudományos fokozat:
2003 Gramy díj
1990-1994 Az év legjobb popszaxofonosa
1992 MRTon díj (legjobb együttese a Besenyő Blues Band)
1991 MRTon díj (legjobb jazz szólista)
1990 Emerton Díj

Eddigi oktatói tevékenység:
Hang Szín Tér, Bodajk (szaxofon)
Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola (szaxofon)
1985-1987 Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz Tanszak (klarinét)

Oktatásban eltöltött idő: 21 év

Az eddigi szakmai gyakorlat és teljesítmény bemutatása:
OSZK "A" kategória
Több száz lemez és koncert (pl. LGT, Tankcsapda, Hungária)
1997-2000 a Djabe zenekarban is játszott
1994-ben játszott a Novus Jam Profilok című lemezén
1995-től Muckshow zenekar vezetője
1991-től RABB együttes szaxofonosa
1989-ig Rockszínház tagja

Tudományos, szakmai közéleti tevékenység, nemzetközi kapcsolatok:
Sibelius Akadémia Helsinki
H. Lauter London Filharmónia
Európa neves zenészeivel szoros kapcsolat (koncertek, hangfelvételek)
1992-ben a Besenyő Blues Band-del saját dalával fesztiválgyőzelem, külföldi lemez­fel­vé­te­lek, pl. a Jammin együttessel Svájcban
Nemzetközi jazz fesztiválok résztvevője Pege Aladár együttesével 1986-tól 1989-ig, valamint szólistaként EBU fesztiválokon Strassbourg, Bécs, Graz, Helsinki, Tallin, stb.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klarinét szakának és a jazz tanszak szaxofon szakának elvégzése óta (1982), aktív részese a hazai könnyűzenei életnek. Több száz lemez és koncert közreműködője, az LGT-től kezdve a Hungárián keresztül a Tankcsapda együttesig.

A Várkonyi Mátyás vezette Rockszínház tagja 1989-ig. Nemzetközi jazz fesztiválok résztvevője Pege Aladár együttesével 1986-tól 1989-ig, valamint szólistaként EBU fesztiválokon Strassbourg, Helsinki, Tallin, stb. Többször az év egyéb hangszerese díj nyertese (1990-1992), Emerton díjas (1990). 1992-ben a Besenyő Blues Band-del saját dalával fesztiválgyőzelem, külföldi lemezfelvételek, pl. a Jammin együttessel Svájcban.

1991-től a RABB együttes szaxofonosa, 1995-től a Muckshow zenekar vezetője. 1994-ben játszott a Novus Jam Profilok című lemezén.
A Djabe zenekar első lemezének felvételeiben aktívan közreműködött, majd 1997. januárjában csatlakozott a zenekarhoz, melyben 2000 októberéig játszott.


Mōrk Here & NowAdventi különkiadás.

Stand-Up Jazz, Filozófikus Pop, akárminek is hívjuk, tény, hogy nehéz besorolni a budapesti Mōrk zenéjét bármely meglévő zenei irányzatba... A Mōrk zenekar egy olyan szellemi- baráti-művészeti közösség, melynek tagjai néhány, a könnyűzene különböző területén tett kanyar után elhatározták, hogy visszatérnek azokhoz a dolgokhoz, amikért elkezdtek zenével foglalkozni: közlési vágy, felfedezés, kísérletezés, zenei humor, spontán megnyilvánulás. A zenekar neve egyesek szerint az ősi Atlantiszról származik, de a mōrk szónak van jelentése az izlandi és a svéd nyelvben is. (Izlandiul célokat, svédül ö-vel, sötétet jelent.)

Zentai Márk - ének
Novai Gábor - billentyű
Szeifert Bálint - basszusgitár, vokál
Szabó Daniel Ferenc - dob, vokálAJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish