Fejléc
Árnyék
 
Gyűjtőszenvedély (vezetőfüzet)
Elválasztás

Játékra hívjuk látogatóinkat: Gyűjtőszenvedély (vezetőfüzet) fantázia, vélemény, megfigyelés, tudás. (Életkor: 10+)

Játék családoknak, barátoknak, kisebb csoportoknak állandó tárlatunkban, amelynek során fantáziájára, véleményére, megfigyeléseire és tudására lesz szükség.

Jó szórakozást kíván a gyűjtőszenvedéllyel rendelkező látogatóinknak Szűts Angéla múzeumpedagógus (Grafikai terv: Varga Gábor Farkas)
Nemzetközileg elismert gyűjtő. Gyűjtőszenvedélyének köszönhetően különleges XX. századi magyar műalkotások kerültek birtokába. Tudjon meg a gyűjteményébe került művekről és alkotóikról többet a füzet segítségével!

Füzet használata:
1. Minden gyűjtő, vagyis játékos vegyen magához egy füzetet!
2. Válasszák ki, melyik művészektől kerülnek a gyűjteményeibe alkotások! (Művészeket, illetve alkotásokat a füzetből és a kiállításból is lehet választani. Ugyanazt az alkotást két gyűjtő nem választhatja!)
3. Keressék meg közösen a kiválasztott művészek alkotásait a kiállításban (segítségükre lehet a teremszám és a térkép)
4. A kiállítási térben, a kiválasztott alkotásnál a gyűjtő olvassa fel az ismertető szöveget családjának, barátainak, majd válasszon egy kérdést, amire szeretne válaszolni! Majd kérdezze meg a többi játékostól, hogy ők mit gondolnak az adott témáról. Figyeljék meg, hogy milyen sokféleképpen lehet értelmezni alkotásokat, mennyire különböző az ízlésünk és a véleményünk!


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish