Fejléc
Árnyék
 
Én és a szecesszió - felhívás
Elválasztás

Kedves Diákok és Pedagógusok!

Örömmel tudatjuk, hogy a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény ismét rajzpályázatot hirdet 7-12 és 13-19 éves diákok számára Nagy Sándor (1869-1950) művészete témakörében "Én és a szecesszió" címmel.

Az európai mércével mérve is jelentős magyar szecessziós művészet megteremtésében, a Gödöllői művésztelep létrehozásában és fenntartásában Nagy Sándor meghatározó szerepet vállalt. Változatos, és következetes életművében a festészeti és grafikai alkotások mellett, könyvillusztrációkat; bőrtárgyak, egyházi és világi textilek, ablakfestmények és freskók terveit is megtaláljuk.Gyere rajzolni a Képtárba!
A szeptember 18-án A Gödöllői szecesszió kertje / Nagy Sándor művészete címmel nyílt kiállítás alkalmából várunk a Városi Képtár - Deák Gyűjteménybe, hogy elkészítsd festményedet, illusztrációdat, freskó, szőnyeg, illetve üvegablak tervedet. A díjazottak értékes rajzeszköz csomagban részesülnek 10 és 5 ezer forint értékben. Az első helyezettek felkészítő tanárainak segítő tevékenységét A Gödöllői szecesszió kertje / Nagy Sándor művészete kiállítási katalógussal honoráljuk.

A pályázat feltételei:
1. A pályázat Fejér megyei diákoknak szól.
2. Minden pályázó legfeljebb két bármilyen technikájú, maximum A3 méretű alkotással pályázhat, melynek kapcsolódnia kell Nagy Sándor művészetéhez. Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a Képtárban készítsd el alkotásodat: az eredeti művek másolatát, parafrázisát, egyéni átírását.
3. A alkotások hátoldalán jól láthatóan kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát, valamint iskolája és rajztanára nevét és az alkotások alapjául szolgáló mű címét.

Az elkészült művek beérkezési határideje: 2015. november 10., kedd 17.00
Címünk: Városi Képtár - Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár Oskola utca 10.

Az alkotásokat munkanapokon 10.00 és 15.00 óra között veszi át munkatársunk Szabóné Szüts Angéla és további információk kérhetők munkanapokon a +36 70/866-6839 számon. Az összes alkotást szakmai zsűri bírálja el, az általuk kiválasztott pályaművek legjobbjaiból kiállítást szervezünk a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény Diák-Deák Galériájában. A díjazás két kategóriában történik.

A megnyitó tervezett dátuma 2015. november 18., szerda 17.00, az alkotások 2016. január elejéig lesznek kiállítva.

A kiállítás képanyaga honlapunkon megtekinthető.

A Városi Képtár - Deák Gyűjtemény látogatása székesfehérvári iskolák csoportjai számára ingyenes!

Alkoss bátran és mi kiállítjuk művedet!
AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish