Fejléc
Árnyék
 
Múzeumi anziksz -- munkatársunk bemutatja
Elválasztás

Múzeumunk új videósorozatában munkatársaink egy-egy számukra kedves tárgyat, emléket, helyszínt mutatnak be.
Filmjeinkben eddig kevésbé ismert érdekes, különleges alkotásokkal találkozhatnak nézőink.
Sorozatunk következő részében Szűcs Erzsébet művészettörténész Tihanyi Lajos Leánykép című művét mutatja be, amely a Deák Gyűjtemény kiemelt darabja. Amellett, hogy megismerhetünk egy különleges festményt, számtalan érdekes részletet is megtudhatunk: Kit ábrázol a kép? Hogyan befolyásolta a művész életét, munkásságát, hogy elveszítette a hallását? Mitől különleges a képkivágás és az alkalmazott perspektíva? Miért nem vásárolta meg a festményt a modell édesapja? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak nézőink következő filmünkben!Bokros Judit: Kedvenc múzeumi tárgyak sorozata -- Személyes hangú ajánlókkal keltik fel az érdeklődést, Szent István Király Múzeum, feol.hu, Kultúra, 2021. 01. 06., sze. 15.00
Szűcs Erzsébet művészettörténész például Tihanyi Lajos Leánykép (Leopold Magdolna portréja) című festményéről beszél részletesen, megemlítve az alkotó pályáját, kitérve a stílus, a festmény jellegzetességeire.

Képeslapok a Múzeumból, nyolcezer.hu, 2020. december 30.
Új videósorozatot indított a Szent István Király Múzeum: a kisfilmekben a munkatársak egy-egy számukra kedves vagy fontos tárgyat, emléket, helyszínt mutatnak be.
Tihanyi Lajos "Leánykép" című festményéről Szűcs Erzsébet művészettörténész árult el érdekességeket, a Hetedhét Játékmúzeum szakmai vezetője, dr. Nagy Veronika néprajzkutató pedig egy bárónő különös gyűjtőszenvedélyébe enged betekintést. A Múzeumi anziksz videóit a Szent István Király Múzeum Facebook-oldalán lehet megnézni.


Kisfilmsorozat indult különleges tárgyakról, emlékekről, szekesfehervar.hu, Kultúra, 2020.12.29., k. 16.21
A Múzeum új videósorozatában egy-egy munkatárs mutat be egy számára kedves tárgyat, helyszínt, emléket. A közösségi felületen lehet tallózgatni a Múzeumi anziksz kisfilmjei között: elidőzhetünk néhány percig a Szűz Mária-bazilika mellett, egy római kori oltárkő töredékével, egy lányportréval vagy egy bárónő gyűjtőszenvedélyével megismerkedve.
Tihanyi Lajos Leánykép című festményéről Szűcs Erzsébet művészettörténész árult el érdekességeket, a Hetedhét Játékmúzeum szakmai vezetője, dr. Nagy Veronika néprajzkutató pedig egy bárónő különös gyűjtőszenvedélyébe enged betekintést.AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish