Fejléc
Árnyék
 
Rajzpályázat
Elválasztás


Kedves Diákok! Kedves Pedagógusok!

Örömmel tudatjuk, hogy a Szent István Király Múzeum -- Deák Gyűjtemény rajzpályázatot hirdet 12--20 éves Fejér megyei diákok számára a Kecskeméti Művésztelep témakörében.

A díjazottak között értékes rajzeszközcsomagokat osztunk ki 15, 10 és 5 ezer forint értékben. Az első helyezett felkészítő tanárának segítő tevékenységét pedig értékes művészeti albummal honoráljuk.

A Kecskeméti Művésztelep első korszakát (1909--1919) bemutató kiállításunk képanyagának egy részét az alábbi link alatt is megtekintheted: https://drive.google.com/drive/folders/16lJY2F-kTf4zOSDAhdzYnTcmuu4GBBAu?usp=sharing (javasolt böngészők: Chrome, Firefox)

A pályázat feltételei:
1. Minden pályázó két bármilyen technikájú, A3 méretű alkotással pályázhat, melynek kapcsolódnia kell a Kecskeméti Művésztelep témakörhöz.
2. Lehetőséget biztosítunk május 12-től arra, hogy a képtárban készítsd el alkotásodat: az eredeti művek másolatát, parafrázisát, egyéni átírását.

Az elkészült művek beérkezési határideje: 2018. május 25.

Címünk: Szent István Király Múzeum -- Deák Gyűjtemény, 8000 Székesfehérvár, Oskola utca 10.
Az alkotásokat Szabóné Szüts Angéla és Deák Balázs munkatársaink munkanapokon 10 és 16 óra között veszik át a fenti címen.
Az alkotások hátoldalán olvashatóan kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát, iskoláját, felkészítő tanárának nevét és e-mail-címét, illetve az alkotások alapjául szolgáló mű alkotóját és címét.

Az összes alkotást szakmai zsűri bírálja el, az általuk kiválasztott pályaművek legjobbjaiból kiállítást szervezünk a Deák Gyűjtemény Diák--Deák Galériájában.
A megnyitó tervezett dátuma 2018. május 31., csütörtök 17 óra, az alkotások szeptember 28-ig lesznek megtekinthetőek.

Szent István Király Múzeum -- Deák Gyűjtemény látogatása székesfehérvári iskolák/osztályok számára ingyenes!

Alkoss bátran és mi kiállítjuk művedet!


© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish