Fejléc
Árnyék
 
PLAN (Máder--Revák--Szabó-tárlat)
Elválasztás


A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága tisztelettel meghívja önt, barátait és családját

Máder Barnabás porcelántervező-,
Revák Katalin keramikus- és
Szabó Anikó textilművész
PLAN című közös tárlatára,
a Pelikán Galériába (Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.).

Megnyitja: Szűcs Erzsébet művészettörténész,
2020. január 17-én, pénteken 18 órakor.
Sajtónyilvános rendezvény!

A tárlat megtekinthető február 14-ig.
Nyitva: keddtől péntekig 10-től 18 óráig.
A belépés díjtalan!


Deák Balázs fotói a megnyitóról:

A Pelikán Galéria idei első kiállításán három székesfehérvári születésű fiatal iparművész munkáit tekinthetjük meg, akik tagjai a Székesfehérvári Művészek Társaságának. Máder Barnabás porcelántervező (szül.: 1979), Revák Katalin (szül.: 1989) kerámiatervező és Szabó Anikó (szül.: 1988) textiltervező művésznek nyílik közös tárlata Plan címmel.
Mindhárman a Tóparti Gimnázium művészeti tagozatára jártak, majd különböző művészeti egyetemeken szereztek diplomát. A székesfehérvári mellett több országos művészeti egyesületben is tagok (pl. Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, Szőnyeg Tervezők Társasága Egyesület).
Alkotásaikat több nemzetközi kiállításon is bemutathatták már. Máder Barna 2019-es, Magyarországot ábrázoló Csipke c. munkája első díjat nyert egy Nizzában, Kína által szervezett porcelánkiállításon. A fehérvári tárlaton ennek fotódokumentációjával és egy Székesfehérvárt ábrázoló, hasonló technikájú munkával is találkozhatunk.
A kiállításon főként porcelánból és gyapjúból készült munkák láthatók, egy absztrahált, geometrikus és egy mesebeli világ is teret kap.
A kézzel készült egyedi alkotások közül akár vásárolhatunk is.


A kiállított művek jegyzéke:

-hamarosan-

Sajtófigyelő:

Vakler Lajos: Plán a Pelikánban, FehérVár közéleti hetilap, Kultúra, 2020.01.23., csüt., 16. o. (.pdf)
Plán címmel három varázslatosan tehetséges ifjú képzőművész mutatkozott be a Pelikán Galériában. A Tóparti Gimnázium művészeti tagozatának egykori növendékei a művészeti egyetemem megszerzett diploma után ezúttal egy közös tárlaton mutatták meg alkotói világukat.


Évadnyitó a Pelikán Galériában, FTV, 2020. 01. 18., szo. 2'45"
A Pelikán Galéria idei első kiállításán három fiatal iparművész munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. A székesfehérvári kötődésű alkotók tárlata február 14-ig látogatható.


Bokros Judit: PLAN -- hármas tárlat nyílt a Pelikánban, Porcelánok, textilek is láthatók, feol.hu, kultúra, 2020. 01. 18., szo. 7.15


A tárlatról Szücs Erzsébet művészettörténésszel Petz Margó, a Karc FM rádió felelős szerkesztője beszélgetett a Spájz (2020. 01. 17. 9.00-11.59) című magazinműsorban (41'50"-től)


https://szikm.hu/kiallitasok/plan-789

Plan -- új tárlat a Pelikán Galériában, nyolcezer.hu, 2020. január 16.
Új kiállítás nyílik pénteken a Pelikán Galériában: a Plan nevet viselő tárlat porcelánokat, kerámiákat és textileket mutat be, három fiatal székesfehérvári művész alkotásaiból. A tárlatot február 14-ig lehet megtekinteni.

PLAN -- porcelánok, kerámiák, textilek péntektől a Pelikán Galériában, szekesfehervar.hu, Kultúra, 2020.01.16., csüt. 9.56

http://www.museum.hu/program/54224/PLAN

https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=event_20134_0

http://teleelettel.hu/esemeny/10001/plan
Kortárs magyar kerámia, üveg, textil design könyv, és benne sok szuper tervező
AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish