Fejléc
Árnyék
 
Acsa Szücs Imre emlékkiállítása
Elválasztás



A Szent István Király Múzeum és a Székesfehérvári Művészek Társasága tisztelettel meghívja önt, barátait és családját Acsa Szücs Imre (1956--2019) képzőművész emlékkiállítására, a Pelikán Galériába (Székesfehérvár, Kossuth L. u. 15.).

Vernisszázs 2020. július 10-én, pénteken 18 órakor.
Sajtónyilvános rendezvény!

A tárlat megtekinthető augusztus 7-ig.
Nyitva: keddtől péntekig 10-től 18 óráig.
A belépés díjtalan!




Az egy évvel ezelőtt, hatvankét éves korában elhunyt Acsa Szűcs Imre (1956--2019) képzőművész jellegzetes alakja volt Székesfehérvár és Gárdony művészeti életének. Pályája -- a Fehérvári Műhely tagjaival együtt -- az Ujházi Péter által vezetett szakkörben indult, a hetvenes években. A négy évtizedes alkotói életutat technikai és gondolati sokszínűség jellemzi. Sok műfaj és anyag érdekelte, melyekkel kísérletezett: a szitanyomtatással készült grafikáktól, a kézzel merített papír-munkákon át a sajátos vegyes technikájú akvarell-pasztell képekig. Foglalkoztatta a lézerfény installációs alkalmazása és készített egészalakos kőszobrot Vörösmartyról. Önmagával is sokat viaskodva foglalkoztatták az emberi létezés alapvető dilemmái, melyhez a gondolati alapokat először több évtizeden át Dosztojevszkij írásaiban, majd a Bibliában, aztán a természeti és ember formálta környezetben találta meg. A tárlat anyagát több alkotói ciklusából válogattuk, így lesznek "Gigantográfiák", művek az "Alkohológia", a Biblia térképe, a Fehérvár fényei és a Papírfelhők sorozatokból.




Deák Balázs fotói a megnyitóról:

A kiállított művek jegyzéke:

Gigantográfiák
Alkohológia
Önarckép
Biblia térképei,
Városok fényei
A tó fényei
Csendéletek
Papírfelhők



Sajtófigyelő:

Vakler Lajos: Acsa Szücs Imre emlékkiállítása, FehérVár Közéleti hetilap, Kultúra, 2020.07.16., csüt., 4. o. (.pdf)
Egy esztendeje nincs köztünk Acsa Szücs Imre, a magyar képzőművészet egyik kimagasló tehetségű alkotója, a Székesfehérvári Művészek Társasága tagja. Változatos grafikai és festészeti technikákkal kísérletezett és dolgozott.


Acsa Szücs Imre-emlékkiállítás, FTV, 2020.07.13., 2'08"


Bokros Judit: Négy évtized képei Acsa Szücs Imrétől, Alkothatott volna még, feol, kultúra, hétvége, 2020. 07. 12., vas. 11.30


Acsa Szűcs Imre emlékkiállításával megnyitott a Pelikán Galéria, szekesfehervar.hu, Kultúra, 2020.07.11., szo. 13.46








AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Városi Képtár – Deák Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 10. – deak@deakgyujtemeny.hu
magyarenglish