Fejléc
Árnyék
 
Múzeumpedagógiai foglalkozások óvodások számára
Elválasztás


Óvodás csoportjaink számára egy délelőttre megelevenedik a múzeum. A babák, játékok életre kelnek, és izgalmas felfedezésre, közös játékra invitálják a gyerekeket. A mesébe ágyazott tematikus foglalkozások időtartama 60 perc. A mese, a csoportos játékok és a kiállítás bebarangolása után a gyerekeknek lehetősége nyílik a szabad játékra -- izgalmas, autentikus játékszerekkel.


Választható foglalkozásaink:

Vármese
Grexa várának legmagasabb tornyában egy királylány raboskodik étlen-szomjan. A várat azonban marcona ólomkatonák őrzik. Csatára fel! Vajon kiszabadul a hercegkisasszony?

Babazsúr
Csészike egyre csak várja és várja, hogy vidám gyerekzsúrok terítéke lehessen megannyi finomsággal együtt -- épp úgy, ahogy régen. Talán ezúttal teljesül a kívánsága?

Maszkabál
Estella és kísérője bálba igyekeznek. A hölgy nagy műgonddal választja ki a megfelelő öltözéket, majd kecsesen legyezgeti kipirult orcáját, miközben kedvesének ígéri az első táncot -- a keringőt.

Babamese (vak és látássérült gyermekek számára is kérhető)
Fanni gyönyörű ruháját lépten-nyomon megdicsérik barátnői. Alighanem esküvőre készül. Vagy bálba? Vajon miért visel minden hölgy ilyen szép, hosszú ruhát?

Lídia titka
Lídia az utóbbi időben meglehetősen elhanyagolja játékait. Nap nap után csak Huszárral, az öreg hintalóval foglalkozik nagy titokzatosan. Lídia kíváncsi porcelánbabái a végére járnak a dolognak.

Mese a falon
A Grimm fivérek és Andersen csodálatos meséinek világa lépten-nyomon felfedezhető a múzeumban. A diavetítés varázsa megragadja a képzeletet, a kiállítás pedig abban a pillanatban mesebirodalommá változik.

Bejelentkezés: Molnár Júlia múzeumpedagógusnál Tel.: 06-22-202-601, E-mail: hetedhetmuzped@szekesfehervar.hu

A foglalkozás ára: 300 Ft/fő; 4 alkalmas bérlet: 800 Ft/fő


© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish