Fejléc
Árnyék
 
Családi perpatvar -- játék -- frissítve
Elválasztás[szekesfehervar.hu] Családi perpatvar -- Új játékkal vár a Hetedhét Játékmúzeum. szekesfehervar.hu, Fehérvári színes, 2022.07.07., csüt. 9.35
Elkészült a Hetedhét Játékmúzeum Családi Perpatvar című játéka. A Moskovszky Gyűjteményhez kapcsolódó játékban részt vevők betekintést nyerhetnek egy XIX. századi polgári család mindennapjaiba és "kezükbe" vehetik sorsukat. A 2--8 fős csapatok a mobiltelefon segítségével élhetik át a porcelángyáros család mindennapjait.


Egy XIX. századi kaland részesévé válhatnak mindazok, akik kipróbálják a Hetedhét Játékmúzeum most elkészült interaktív játékát. A 2-8 fős csapatok, családok, baráti társaságok a porcelángyáros család történetét követhetik nyomon, amelyben mindenki maga választja ki, melyik szereplő bőrébe bújik. Így a kaland résztvevői megtapasztalhatják, milyen kihívások vártak akkoriban a fiatalokra, akik álmaikat szerették volna követni és akár énekesnőnek vagy vitéznek állni; mi várt akkoriban egy nyugdíjazott katonára, vagy éppen hogyan találja meg a helyét egy angol nevelőnő a magyar viszonyok közt. Fény derül a cselédlány titkos szerelemére, és kiderül az is, vágyhat-e egy saját házra a szakácsnő.
Ha a csapat készen áll az időutazásra, nem kell mást tenni, mint kézbe venni a mobiltelefonokat, regisztrálni https://moskovszkyjatek.hu/ oldalon, és már lehet is indulni. A játékban többnyire olyan kérdéseket kapnak, melyeket a kiállításban található tárgyak segítségével megoldhatóak. Ugyanakkor előfordulnak olyanok is, melyeket az előzetes tudás, a karakter megismerése és a fantázia segítségével oldhatnak meg. Lesz olyan, amikor tárgyat kell megfigyelni, a szobák leírásában kell keresni a választ és olyan is, amikor egymással kell megbeszélni vagy eljátszani a kérdésben foglaltakat. A játék végére kiderülnek a kérdésre adott válaszok, és az is, mi lesz a gyárral!
Életképek a 19. századból:
A Geisler család feje egy porcelángyár tulajdonosaként gyakorlatias és innovatív. Célja, hogy a gyárat a dolgozók érdekeit nézve fejlessze, illetve idővel a fiának adja tovább.
Próbáld ki magad egy 19. századi családfőként!
Látogass el hozzánk, és játssz a "Családi Perpatvar" című (fiatal) felnőtteknek szóló, 2--8 fős kooperációs interaktív játékunkkal és vedd "kezedbe" a sorsodat!
Éld át mobiltelefonod segítségével egy más korszakban élő polgári család mindennapjait!
Várunk nyitvatartási időben: keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között


A Geisler család Nagyságos asszonya egy művelt és megfontolt nő. Tudja, hogy egy gyárigazgató feleségeként fontos feladata a háztartás vezetése és gyermekei nevelése. Célja, hogy a családot összetartsa, gyermekeit a konvencióknak megfelelően nevelje és biztosítsa helyüket az elit társaságban.
Legyél Te is egy 19. századi Nagyságos asszony!
Életképek a 19. századból:
A Geisler család legidősebb fia, 12 éves. Elsőszülött fiúként úgy érzi, nagy nyomás alá helyezi őt édesapja, hiszen idővel rá szeretné hagyni a családi gyárat. Célja, hogy a családi értékeket megtartva, de álmait követve éljen és katonaként hazáját szolgálja.
Bújj egy 19. századi Úrfi bőrébe!
Életképek a 19. századból:
A család legidősebb lánya, 11 éves. Imádja a divatot, a zenét és a művészeteket. Leghőbb vágya, hogy operaénekes vagy színésznő lehessen, esetleg felnőtt korba lépve olyan kérőt találjon, aki mellett szárnyalhat művészi tehetsége. Kislány kora óta felvilágosult eszméket valló nevelőnője támogatja álmai megvalósításában.
Éld át egy 19. századi Kisasszony mindennapjait!
Életképek a 19. századból:
A Geisler családhoz Miskolc mellől érkezett a fiatal cselédlány. Szorgalmas, ügyesen varr, nagyon igyekszik, de még rengeteget kell tanulnia. Fizetéséből a stafírungjára (hozományára) gyűjt. Célja, hogy jobb házassági esélyekkel induljon, mintha otthon maradt volna a paraszti ház védelmező kötelékében. Te megállnád a helyed egy 19. századi Cselédlányként?
Életképek a 19. századból:
A család gyermekeinek nevelője. Angliából érkezett, magyar származású rokonai küldték a porcelángyáros családhoz. Célja, hogy modern eszmékkel oktassa a gyerekeket és kidomborítsa művészeti tehetségüket. Fontosnak tartja a nők egyenjogúsági törekvéseit, ezért a Kisasszony álmainak legnagyobb támogatója.
Légy Te is egy 19. századi Nevelőnő!
Életképek a 19. századból:
Hosszú évek óta a Geisler család szakácsnője, az ismerős családok az ő főztjét tartják a legfinomabbnak. Egyre fáradtabb a munkában, napjait a postással való beszélgetések színesítik. A család új, kissé ügyetlen cselédjével gyakran van konfliktusa. Célja, hogy munkáját megbecsülve magasabb fizetést kapjon, amiből megvásárolhatja magának álmai falusi kis házát.
Képes lennél ellátni egy nagy családot 19. századi Szakácsnőként?
Életképek a 19. századból:
A környék postása mindenkit ismer, különösen jó kapcsolatot ápol a családfővel, mivel mindkettőjük édesapja együtt szolgált 1848-ban. Célja, hogy lehetőségeihez képest szabadon élhessen, illetve olyan feleséget találjon, aki mellett megbecsülve érezheti magát.
Légy Te is egy 19. századi Postás!

Örömmel osztjuk meg veletek, hogy elkészült a Hetedhét Játékmúzeum Családi perpatvar című játéka!
A Moskovszky-gyűjteményhez kapcsolódó játékban részt vevők betekintést nyerhetnek egy 19. századi polgári család mindennapjaiba és "kezükbe" vehetik sorsukat!
Éld át mobiltelefonod segítségével egy más korszakban élő polgári család mindennapjait!
A játék során kiderülhet:
- Hogyan boldogulnál családfőként?
- Alkalmas lennél a háztartás és a cselédek irányítását a kezedben tartani Nagyságos asszonyként?
- Gyermekként szabadon követheted az álmaidat, vagy eleget kell tenned a szülői elvárásoknak?
- Vajon megtalálod-e az egyensúlyt a hagyományos és a felvilágosult nevelés között?
- Mennyire becsülik meg a több évtizedes odaadó munkádat?
- Sikerül megtalálnod a helyed a város forgatagában?
- Rád talál a szerelem, vagy az ármányok áldozata leszel?
Várunk nyitvatartási időben: keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között


Korábbi hírek:
http://deakgyujtemeny.hu/site_hh.cgi?a=cikk&id=hh_hir-210613csaladiteszt-perpatvar
http://deakgyujtemeny.hu/site_hh.cgi?a=cikk&id=hh_hir-csaladiperpatvar210531-0607teszt
http://deakgyujtemeny.hu/site_hh.cgi?a=cikk&id=hh_hir-openhistory210222
http://deakgyujtemeny.hu/site_hh.cgi?a=cikk&id=hh_hir-openhistory210113


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish