Fejléc
Árnyék
 
7. Hetedhét Játékfesztivál
Elválasztás


2019. május 25--26. (szombat--vasárnap) 10--18 óráig:
7. Hetedhét Játékfesztivál,
Belváros, Székesfehérvár
[ingyenes családi program]


A fesztivál során hatalmas játszótérré alakul át Székesfehérvár belvárosa, ahol a gyermekek a hetedhét próbatétel során a mese igazi főszereplőjévé válhatnak.
A Fehérvári Programszervező Kft.-vel közös kezdeményezés évek óta nagy siker mind a gyermekek, mind az őket kísérő felnőttek körében.
A jókedv minden esetben garantált, hiszen bábosok, mesemondók, zenészek vezetik végig a gyermekeket és a gyermeklelkű szülőket is a varázslatos mesebirodalmon, amely programkínálatával az Óperencián túlra repíti a látogatókat.
A színpadon színvonalas bábműsorok, gyermekkoncertek várják az immár nem csak Fehérvárról érkező látogatókat a mesés gyereknapon, amelynek idei témája a mesebeli számok világa.
A gyermeknap hétvégéjén, évek óta hagyományosan, hatalmas játszótérré, igazi mesebirodalommá változik Székesfehérvár belvárosa: a Hetedhét Játékfesztiválon a számtalan játék mellett a színpadon színvonalas bábműsorok, gyerekkoncertek várják a látogatókat, akik maguk is egy mese szereplőivé válhatnak a Hétpróba során. Az idei fesztivál a mesebeli számok világába kalauzolja el a bátor vállalkozókat.


Mindkét napon: Hetedhét Próba a belvárosban és a Hetedhét Játékmúzeumban 10--18 óráig:
Bellát, a bájos, kíváncsi porcelánbabát fogságba ejtette egy gonosz boszorka. És ha ez nem lenne elég, uralma alá vetette a várost és a számok labirintusává változtatta!
Találj ki a labirintusból, mentsd meg Bellát, és törd meg a boszorka átkát Székesfehérvár felett! A bátor hősök a kilenc állomásból álló Hétpróba során többek között a Hétfejű tündérrel, a hét kecskegidával, a tizenkét fejű sárkánnyal és a hét törpével is találkozhatnak. Szerezd meg hát mind a hét pecsétet, hogy megtörd az átkot!
Utad során segíts a bajba jutottakon, a szíved pedig legyen kegyelmes, mint egy igazi lovagnak! Jó tett helyébe jót várj!


Színpadi programok

Május 25., szombat

10.00: Ördögmese -- a Simorág TánCirkusz előadása

11.00: Katáng zenekar -- családi koncert


13.00: Szárnyas Sárkányok -- interaktív gólyalábas térjáték

15.00: Tiszavirág -- a Barboncás Társulat előadása

16.45: A város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András köszönti a gyerekeket

17.00: Szalóki Ági családi koncertje


Május 26., vasárnap

10.00: Kokopelli Jazz Matiné -- interaktív gyerekkoncert 3--10 éveseknek
Interaktív, játékos koncert, a gyerekekkel közös éneklés, zenélés, és improvizáció; mindez a jazz hangzásvilágából merítve. Igényes és tartalmas kikapcsolódás, mondanivalójában, pedagógiailag és zeneileg egyaránt. A gyerekek a koncert alatt folyamatos interakciókkal, mozgásos feladatokkal, ritmusjátékokkal, szerepjátékokkal és különféle kreatív feladatokkal vesznek részt az aktív folyamatban. Az előadás része néhány rövid hangszerbemutató is, a koncert után pedig "hangszersimogató" az érdeklődő gyerekeknek.
Vörös Niki -- ének, műsorvezetés
Strausz Eszter -- fuvola, szopr. szax, műsorvezetés, hangszerelés
Sélley Szabolcs -- alt szaxofon
Varga Nóra -- harsona
Vörös László -- zongora, hangszerelés, zeneszerzés
Bögöthy Ágám Viktor -- bőgő
Cseh Balázs -- dob

11.00: Porzsák, a sárkány -- a Figurina Animációs Műhely előadása

13.00: Történetek a kutyusról meg a cicusról -- a Mesebolt Bábszínház előadása

15.00: Az égigérő fa -- a MárkusZínház meseelőadása

17.00: Rutkai Bori Banda -- családi koncert


Utcai játékelemek
Tintaló Társulás -- Tintaló Cirkusz
Felhővadászat Takács Dániellel
Kádár Ferkó Fotószínháza
Képzőművészet gyerekeknek Szarka Fedor Guidóval
Vitéz László bábjáték-automata
Fanyűvő Játékpark
Mag Műhely -- kézműves foglalkozások
Heper -- interaktív játékok, kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak
Bóbita Bábszínház -- lovagi torna
Koronás park -- középkori casino
Papír Panír (Karton Network) -- Űrkikötő kézműves program
Tekergőtér -- ügyességi játékok
Molyolda -- kreatív foglalkozások
Mr. Piano

Baba-mama sátor

====================================

Hozd el a kedvenc játékodat!
Legyél Te is gyűjtője a Hetedhét Játékmúzeum évről évre gyarapodó virtuális játékgyűjteményének: hozd magaddal kedvencedet a Hetedhét Játékfesztiválra, meséld el a hozzá kapcsolódó legszebb élményedet, és engedd meg, hogy lefotózzunk vele!
Hétbolha játékcserebere
Hozd el régi, megunt játékodat, hogy új gazdára találhasson! Cserébe vigyél haza helyette egy másikat, vagy válassz egy kedves, puha textiljátékot, amit a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek saját kézzel és csupa szeretettel! Az összegyűlt játékokat jótékony célra ajánljuk fel.


A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.


Az emberiség évezredek óta különös jelentőséget tulajdonít bizonyos számoknak, ilyen például a 3, 7, 9 és 12, ezek megjelennek a mesékbe ágyazva és a próbák alkalmával is. A történet szerint Bellát, a múzeum porcelánbabáját fogságba ejti a gonosz boszorka, a várost pedig a számok labirintusává változtatja. A rend visszaállítására a hős gyereket hívják segítségül, akik a hétpróbás útjuk során találkoznak a hétfejű tündérrel, a három kecskegidával, a hét törpével és a tizenkét fejű sárkánnyal is. A gyerekek szombaton és vasárnap 10--18 óra között teljesíthetik a feladatokat a Fő utcán, a Játékmúzeumban és a Városi Képtárban található kilenc állomáson, ahol színészek, animátorok teszik igazán mesebelivé a hétpróbás kihívást.

A fesztiválon való részvétel ingyenes. Ugyancsak díjmentesen lehet megnézni a régi idők játékait bemutató különleges Moskovszky-gyűjteményt és a kedvenc mesék hőseit megidéző Réber-kiállítás is a Játékmúzeumban.


https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=news_1_12813

https://issuu.com/fehervariprogram/docs/hetedhet_jatekfesztival_2019https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=event_18790_0

délután 4-től a Vörösmarty Rádión, 2019. 05. 19., vas.


Szakmai nap, 2019. máj. 17., egyetemi hallgatók a Játékfesztiválon
https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=event_18802_0
AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish