Fejléc
Árnyék
 
a Hetedhét Játékfesztivál szervezői -- frissítve
Elválasztás

Hat, évről évre visszatérő, a kulisszák mögött és/vagy előtt dolgozó szervező, ismerős, barát -- a Hetedhét Játékfesztivál szervezői most megosztják önökkel személyes gondolataikat.

Nagy Judit, a Szabad Színház művészeti vezetője:
"Vándorok és kalandorok vagyunk, útlevél nélkül is járunk a világban, vándorlunk lapályokon, egy életben, melynek igazi határait nem ismerjük pontosan."
Márai Sándor
Számunkra a Hetedhét Játékfesztivál épp ezt az ismeretlen kalandot -- mint az élet szimbólumát -- jelenti... Éppen ezért minden évben izgatottan vártuk, hogy vajon milyen meséből, történetből varázsolhatunk élményt, amely néhány órára elmossa a mesék, álmok, és a realitás határait..., mert Jacques-Yves Cousteau, francia felfedezőtől tudjuk, hogy a játék olyan tevékenység, amelyet nem lehet elég komolyan venni...Hat, évről évre visszatérő, a kulisszák mögött és/vagy előtt dolgozó szervező, ismerős, barát -- a Hetedhét Játékfesztivál szervezői most megosztják Önökkel személyes gondolataikat.

Veszeli Dorottya, a Hetedhét Játékmúzeum művelődésszervezője

Számomra a Hetedhét Játékfesztivál mindig is különleges helyet tölt be rendezvényeink között, mert 2016-ban, mikor a múzeumhoz kerültem éppen e fesztivál hetében kezdtem a betanulásom. Fantasztikus volt látni azt a szeretetet és odaadást, amit ez a fesztivál közvetít.
Ezért talán nem meglepő, hogy minden évben várom, hogy elkezdhessük munkatársaimmal és a Fehérvári Programszervező Kft.-vel a munkát. A feladat sosem egyszerű, hiszen a Hétpróba megtervezésekor minden kreativitásunkat, lelkesedésünket és a múzeum iránti szeretetünket beleadva teremtünk meg egy olyan mesevilágot, melynek több ezer gyermek lesz a részese minden év május utolsó hétvégéjén. Számomra a Játékfesztiválban a több hónapnyi kreatív munka "gyümölcse" jelenti a gyermeknapi ajándékot.
Sajnos idén ez az ajándék számomra elmarad, de remélem jövőre újra EGYÜTT és immáron BIZTONSÁGBAN élhetjük át a számotokra kitalált kalandot. Számítok rátok!
Hat, évről évre visszatérő, a kulisszák mögött és/vagy előtt dolgozó szervező, ismerős, barát -- a Hetedhét Játékfesztivál szervezői most megosztják Önökkel személyes gondolataikat.

Németh Gábor műsorvezető

Kedves gyerekek!

Éveken keresztül sok-sok kalandot élhettünk át együtt, miközben a királyok városában, Székesfehérváron minden gyereket igazi királlyá koronázhattunk, egy egész hétvégére. Segítettetek már babáknak, kisállatoknak, hettecseknek és rengeteg további mesebeli lénynek.

Idén minden kicsit más lesz. Biztosan Ti is tudjátok, hogy most az eddigivel ellentétben éppen a korona, -- a csúnya vírus -- elkerülése a cél. Ti lehet, hogy nem is veszitek észre, ha megbetegedtetek, de a maminak és a papinak bizony nagyon veszélyes lehet, ha véletlenül elkapják. Szóval az idei kihívás kicsit más lett. Vigyázzunk együtt a nagyikra, no meg legyünk együtt büszkék a világ legszebb városára, Székesfehérvárra, és arra, hogy ebben a városban lehettek Ti is gyerekek! De ne felejtsük a legcsodálatosabb játékmúzeumot, és dolgozóit sem, nekik idén otthonról kívánjunk nagyon boldog születésnapot!

Minden évben a veletek való találkozást várom a legjobban a rengeteg rendezvény közül. Sajnos most csak távolról küldök egy nagy pacsit. Jövőre pedig olyan bulit csapunk a Városháztéren, hogy hetedhét országon túl is irigyelni fogják a fehérvári gyerekeket!

Ugye jöttök majd?

Ölellek benneteket
Hat, évről évre visszatérő, a kulisszák mögött és/vagy előtt dolgozó szervező, ismerős, barát -- a Hetedhét Játékfesztivál szervezői most megosztják Önökkel személyes gondolataikat.

Molnár Júlia, a Hetedhét Játékmúzeum múzeumpedagógusa
A múzeumi miliő életre kel és másokat is elvarázsol. A Fő utca megtelik színnel és zsibongással. A múzeum falai kitolódnak. Otthonosabbá válik a belváros, mint valaha. Mindenki részévé válik a játéknak, amit múzeumpedagógiának hívunk. Mind egy közösség tagjai vagyunk. Egy fehérvári közösségé. Egy múzeumi közösségé! Ez a legjobb a Hetedhét Játékfesztiválban!
A gyerekek úgy emlegetik a múzeumi játékokat (Bellát vagy Teddy-t), mint régi barátaikat. Megismerik és megszeretik őket. Általunk! Mindenfelé csillogó szemeket és mosolyokat látni. A legnagyobb öröm, hogy ehhez hozzájárulhatunk.
Évről évre lenyűgöz a szervezők és közreműködők lelkiismeretes munkája és profizmusa. A Játékfesztivál egységes arculata. Hogy mennyi szuper együttműködés valósul meg ilyenkor. Fantasztikusnak tartom, hogy az, ami a múzeumból indul ki, az éppen az, amire a gyerekeknek igazán szükségük van. Hiszek az autentikus játék erejében. Gyönyörködtet, megnyugtat és felszabadít.
Szerintem a Hetedhét Játékfesztivál legnagyobb csodája az, amikor a babaszobák életre kelnek, és hirtelen azt sem tudjuk, minden megnőtt-e vagy mi zsugorodtunk babaméretűre. Amikor úgy érezzük, mintha beléptünk volna a vitrin mögé.
Gyakran azt kívánom, bárcsak én is végigjátszhatnék mindent! Csak az a baj, hogy ismerem a Hétpróba végét és nem férnék be a lovagi várba... Csuda jó lenne gyereknek lenni! De szervezőnek lenni, játékot a meséhez illeszteni, csűrni-csavarni, sodorni-tekerni... éppen olyan csodálatos!

Hat, évről évre visszatérő, a kulisszák mögött és/vagy előtt dolgozó szervező, ismerős, barát -- a Hetedhét Játékfesztivál szervezői most megosztják Önökkel személyes gondolataikat.

Benkő-Igaz Krisztina, a Fehérvári Programszervező Kft. szakmai vezetője
A sok-sok rendezvényünkön belül a Hetedhét Játékfesztivál az egyik, szívemhez legközelebb álló program. A kétnapos esemény szervezése nagyon nagy feladat, de örömmel végezzük kollégáimmal és a Játékmúzeum munkatársaival közösen minden évben. Az, hogy a rendezvény két napján minden zökkenőmentesen működjön, szintén nagy kihívás és megfeszített munka, de nagyon jó érzés a gyerekek között sétálni, akik önfeledten játszanak, alkotnak, vagy ülnek a színpad előtt mosolyogva egy-egy bábelőadás vagy koncert közben. Öröm látni a boldog arcokat, akik a hétpróba teljesítése közben menetleveleikkel egyik pontról a másikhoz érkezve keresik az új feladatot, az új kihívást.
2020-ban is izgalmas feladatokkal és játékokkal, programokkal készültünk, de ezt most jól elrakjuk a tavaszi kabátunk jobb zsebébe és jövőre még nagyobb lelkesedéssel várunk mindenkit Székesfehérvár belvárosának utcáira, valamint a Hetedhét Játékmúzeumba, hogy együtt játszhassunk!
Addig is azt kívánom mindenkinek, hogy vigyázzon magára és a szeretteire, játsszon együtt a család otthon, töltsünk együtt minél több minőségi időt a játék örömében!

Hat, évről évre visszatérő, a kulisszák mögött és/vagy előtt dolgozó szervező, ismerős, barát -- a Hetedhét Játékfesztivál szervezői most megosztják Önökkel személyes gondolataikat.

Nagy Veronika, a Hetedhét Játékmúzeum szakmai vezetője.
A Hetedhét Játékfesztivál számomra az a rendezvény, amelyben munka és játék összeér, azonossá válik. Ez a munka számomra játék, mert igazi örömforrás, belső motivációval, szabályokkal, feszültséggel. A személyiségem minden évben fejlődik általa, és halálosan komolyan veszem -- akárcsak a gyerekek a Hétpróba állomásait.
Az előkészületek és a lebonyolítás során fantasztikus érzés megélni a munkatársak kreatív energiáinak összeadódását, azt a folyamatot, ahogy az ötletmorzsáinkból kerek egész válik. Lenyűgöz a résztvevők lelkesedése, az önkéntesek teherbírása, és csodálatos dolog látni a játék erejét, varázsát az apró arcokon. A Hetedhét Játékfesztivál idén hiányzik... nagyon!
Kedves Gyerekek! Közeleg a Ti napotok! Vegyétek hát komolyan, és játsszatok sokat! Jövőre pedig gyertek el a Városház térre és a Hetedhét Játékmúzeumba, hogy újra méltó módon ünnepelhessünk Benneteket! Együtt, közösen!


https://www.facebook.com/hetedhetmuzeum/posts/2871930479572605


AJÁNLÓ

KIÁLLÍTÁSOK

HÍREK

© Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény • 8000 Székesfehérvár, Oskola u. 2-4. – hetedhetmuzeum@szekesfehervar.hu
magyarenglish